Henrik

Lyxigt produktsläpp från Roland

Roland har idag släppt en hel rad med nya produkter som sätter en ny standard för digitala trummor. Allt baserat kring trummodulen TD-50X. Här serveras lyxiga digitaltrummor med akustiskt utseende, uppdaterade TD-50-trumset och en mycket, mycket efterlängtad hi-hat.

Produktsläppet från Roland var sannerligen något utöver det vanliga. En mängd lyxiga nyheter som baseras på trummodulen TD-50X, en efterlängtad digital hi-hat och en storsatsning på digitaltrummor med akustiskt utseende. 

Vi börjar med Roland TD-50X som är den nya trummodulen. Faktum är att det är samma hårdvara som föregångaren men med uppdaterad mjukvara som har stöd för den nya hi-hatten och nästan 1000 olika trumljud. Det som kanske är mest uppenbart är förbättringen av de förinställda trumkitten som nu blivit mycket fetare och ännu mer dynamiska. Eftersom TD-50X är en mjukvaruuppdaterad plattform så innebär det även nyheter dig som redan har en TD-50-modul. Programvaran kommer nämligen gå att köpa via Roland Cloud (pris okänt men ca 2000kr). En uppgraderad kostnadsfri firmware kommer inom kort finnas tillgänglig för både TD-50 och TD-27 som ger stöd för den nya hi-hatten VH-14D. 

TD-50KV2 och TD-50K2 heter de nya digitala trumseten från Roland. Det är de tidigare modellerna TD-50KV och TD-50K som nu fått TD-50X-modulen samt den digitala hi-hatten. 

VAD-serien, dvs digitaltrummorna med akustiskt utseende, har fått ordentligt tillskott genom VAD706. Ett fullstort trumset med 22" bastrumma, 10", 12 och 14" pukor. Nya TD-50X och VH-14D. Stommarna är lackade och finns i rött, vitt, svart och klarlack/natur. Trummorna börjar levereras i maj och du kan redan nu förhandsboka med prisgaranti. Det kommer även gå att köpa kompletterande trummor för den som vill ha ett ännu större trumset.

Den digitala hi-hatten VH-14D är trots allt kanske den största nyheten eftersom en ordentligt uppdaterad hi-hat varit efterlängtad under så många år. VH-14D är helt digital och försedd med en hel massa sensorer. Eftersom den är digital fungerar den endast med TD-50 och TD-27-modulerna. Vi har skrivit en separat bloggpost för dig som vill veta mer. Du hittar nyheten om VH-14D här >>>

 

Kolla in alla nya produkter från Roland här >>>

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.