Henrik

Största digitalnyheten på länge! En digital hi-hat

Utvecklingen på digitala trummor har verkligen gått framåt senaste åren. Ljud, dynamik, uttrycksfullheten och anslagskänslan har alla blivit bättre. Något som det dock inte hänt så mycket med är digitaltrummornas hi-hat som varit något av en ständig huvudvärk. Nu har Roland kanske kommit med lösningen.

Inget verkar vara så svårt som att få en riktigt bra hi-hat till digitaltrummorna. Trots olika lösningar från tillverkarna så har ingen varit perfekt. Under många år har det spekulerats kring en helt digital hi-hat från Roland och nu är det officiellt! Roland VH-14D är en helt digital hi-hat med en mängd högupplösta sensorer och inbyggd signalprocessor. Enligt Roland är detta äntligen den ultimata lösningen vi väntat på. 

VH-14D har storleken 14" och är tunnare än tidigare hi-hats från Roland. Den består av två "cymbaler" som är försedda med ett gäng sensorer som kan känna av exakt position och hastighet på anslagen. Den kan även känna av hur hårt du trycker ihop hi-hat-locken och har dessutom, precis som Rolands övriga digitala pads, touch-sensor som gör att du kan dämpa hi-hatten med handen.

Som för övriga digitala trumpads (PD-140DS och CY-18DR) så ansluts hi-hatten med USB och kräver därmed en TD-50-modul. Den kräver rent utav TD-50X som en en mjukvaruuppdaterad TD-50-modul.  För dig som redan har en TD-50-modul så kommer TD-50X-programvaran att gå att köpa (exakt pris okänt i dagsläget men ca 2000kr). 

I juni beräknas VH-14D att bli tillgänglig till en prislapp på 7650kr. Du kan redan idag förhandsboka den och får därmed prisgaranti som innebär att vid en eventuell prisnedgång vid leveransdatum så sätts priset till detta och du är samtidigt garanterad mot prisuppgång. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.