Reklamation och retur


Har du ångrat dig?
Du som är privatperson har 30 dagars ångerrätt/bytesrätt när du handlar online. Det innebär att du har möjlighet att undersöka varan hemma och returnera den om du önskar. Produkter som inte täcks av ångerrätt finns beskrivna i distansköpslagen (exempelvis nedladdningar, specialanpassade produkter och hygienvaror som öronproppar och in-ear. Förutsättningen är att produkten fortfarande är i nyskick inkl originalkartong och att du åberopat ångerrätten inom 30 dagar från att du mottagit din försändelse. 

Fick du en defekt produkt?
Om det är fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från då du mottog försändelsen. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Är du företagskund?
Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.

Hur returnerar jag?
Vid godkänd returbegäran får du svar från oss inom 1 arbetsdag. Tillsammans med denna får du en returetikett. Att använda vårt fraktavtal är vanligtvis det smidigaste och billigaste alternativet för att returnera och innebär också att din retur är försäkrad. Etiketten har 14 dagars giltighetstid.  Ifall du vill ombesörja returen själv så meddela oss så får du instruktioner. 

Observera att du ansvarar för att emballera produkten så att den inte skadas i transporten. 

Vem betalar returkostnaden?
Du som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Vid fel på produkten står vi för fraktkostnaden. Ifall produkten inte kan repareras eller ersättas med en ny vara inom skälig tid så återbetalas du för varan samt eventuell fraktkostnad.  När vi mottagit och behandlat din retur kommer vi att återbetala dig, minus eventuell fraktkostnad. 

OBS! Returer som skickas utan godkänd returbegäran kommer inte accepteras! 


Returformulär

Aktuella fraktkostnader vid retur

Nedan hittar du aktuella kostnader för returfrakt inom Sverige om du önskar använda vårt fraktavtal istället för att skicka med egen frakt. Om din produkt överskrider måttet för Extra stort paket behöver du kontakta oss först för specialfrakt. För returer utanför Sverige debiteras faktisk fraktkostnad. 

Maxvikt    Maxmått (L+B+H)    Pris   
Litet paket 3kg 60cm 69kr
Mellanpaket 6kg 100cm 89kr
Stort paket 10kg 120cm 149kr
Extra stort paket 20kg 200cm  (Maxlängd 120cm) 259kr

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.