Vårda handtrummor med naturskinn

Ta hand om din trumma
Din trumma är en levande varelse, så du ska vårda den med kärlek.

   

Förvarning
Förvara trumman insvept, med skinnsidan uppåt eller hängande på en vägg på en rumstempererad och torr plats. Det är mycket viktigt att trumman inte är i närheten av värmekällor så som element eller eldstäder. Den ska också hållas från direkt solljus när den förvaras. Lämna den aldrig i en varm bil!

Naturlagarna gör att fukt får skinnet och trumstommen att expandera. Värme och torr luft får dem att dra ihop sig.


Torrt klimat
Framför allt under svenska vinterhalvåret är inomhusluften mycket torr vilket innebär att trumman behöver extra kärlek.

I den torra luften drar skinnet ihop sig och kan spricka. Ifall skinnet börjar kännas spänt (eller att tonen är högre än normalt) så spraya lite vatten på trumman. Du kan gärna förvara den ihop med en fuktig trasa och sedan insvept i en handduk.

Om trumman tappat sin ton pga att skinnet efter behandlingen blivit för slappt kan du återfå spänsten genom att använda värmen från hårtork. Håll hårtorken 30cm från trumman och värm jämt över trumman.

 

Fuktigt klimat
Om luftfuktigheten ökar kan skinnet expandera och bli slappt. Då tappar trumman sin ton. För att skinnet ska återfå sin spänst så spraya trumman med vatten så att den blir fuktig. Låt trumman sedan torka på en torr plats. Det går även att snabba på processen genom att använda värmen från hårtork. Håll hårtorken 30cm från trumman och värm jämt över trumman.

 

Underhåll
Skinnet skyddas mot uttorkning genom att smörja in det med sheasmör eller conditioner för läder.

 

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.