Skinn till Ludwig Breakbeat

Ludwig Breakbeat har blivit ett otroligt populärt trumset. Ett riktigt trevligt trumset och som blir ännu bättre med nya trumskinn. Trumskinnen som levereras med trummorna är okej men av Remos enklare kvalitet. Nya USA-tillverkade skinn gör ett markant lyft i ljud.

Pukor
Till pukorna är det helt vanliga standardskinn i storlekarna 10" och 13". Breakbeat levereras med Remo Pinstripe som slagskinn vilket är tvålagers skinn med invändig dämpring. Skinnen är av okej kvalitet men inte i nivå med Remos original dvs de som är tillverkade i USA. Om du vill behålla en djup ton i pukorna så rekommenderar vi att även fortsättningsvis använda tvålagers skinn eftersom de lättare kan stämmas till en låg ton. För ett jazzigare sound kan du med fördel välja ett enlagers. Resonansskinnen som sitter på är motsvarande Remo Ambassador clear.  Förslag på skinn från Remo är således Remo Pinstripe, Remo Emperor eller Remo ambassador coated för jazzigare sound) som slagskinn. Som resonansskinn (underskinn) är Remo Ambassador clear standardförslaget.
Är du mer intresserad av Evans så är exempelvis EC2S och Genera G2 bra val. Möjligen Genera G1 för jazztrummisarna.


Virvel
Ludwig Breakbeat har en virvel i standardstorlek dvs 14x5". Du kan således välja fritt bland alla standardskinn helt efter vilket sound du söker. Vi har egentligen inga särskilda rekommendationer där.


Bastrumman
Ludwig har valt att använda riktiga bastrumsargar på Breakbeat. Det uppskattas av de flesta men när du ska byta skinn gäller det att komma ihåg att välja ett skinn som är avsett för bastrumma och inte för puka. Kanske låter självklart men tyvärr ser vi att det ofta blir fel.  Precis som med pukorna så är det Remo Pinstripe av enklare kvalitet som levereras med trummorna. Med ett nytt skinn, särskilt som slagskinn, så får trumman ett markant lyft i ljudet. Standardtipset på Ludwig Breakbeat är att stämma lågt och dämpa lite på insidan ifall du inte gillar att bastrumman ringer. 

Remo: Powerstroke 4 (P4-1316-C2) eller Pinstripe clear (PS-1316-00) som slagskinn, Ambassador smooth white (BR-1216-00) eller Ambassador Ebony (ES-1016-00)
Evans: EQ4 Clear (BD16GB4) eller Emad clear (BD16EMAD) som slagskinn. Som frontskinn är det EQ3 i antingen vitt (BD16RSW-NP) eller svart (BD16RB-NP).
JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.