Henrik

Z Custom är tillbaka!

Ända sedan Z3 som var den sista generationen av dessa legendariska hårdrockscymbaler slutade tillverkas 2013 så har efterfrågan på en cymbalserie som vänder sig till trumslagare som spelar musik i den hårdare skolan varit stor. Nu äntligen har Zildjian gjort slag i saken och återintroducerar Z Custom!

Z Custom är en serie som har sina rötter i Z-serien från mitten av 1980-talet och som sedan övergick till en Z Custom-serie som fram till 2013 haft tre olika generationer. Nu, 2024 släpper man generation 4 av Z Custom. Man känner igen det genomträngande och brighta soundet från tidigare år men den nya versionen är mer dynamisk, har mer kropp och öppnar sig på ett helt annat sätt. Dock utan att det hårda, klara och tydliga soundet som tränger igenom även den fetaste mattan av distade hårdrocksinstrument fått vika på foten. Z Custom levererar fortfarande ett sound som gör gamla fans nöjda men öppnar dörrarna till fler musikaliska dimensioner.

Z Custom 2024 finns i 16, 17”, 18”, 19” och 20” crashar, 18” och 20” china, 14” och 15” hi-hat, 20” och 22” rides samt den unika 21” Mega Bell Riden. En komplett line med cymbaler till dig som spelar heavy, death, black, thrash eller annan metal.

Du kan beställa samtliga modeller av oss.

Du finner Z Custom här! >>>


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.