Henrik

Roland släpper nya digitaltrummor!

Roland släppte idag TD-27 som erbjuder en hel del spännande nyheter och dessutom en helt ny serie med akustiskt utseende Denna bloggpost skrevs ursprungligen 200115

På NAMM-mässan i USA lanserade Roland sin helt nya trumserie, TD-27 men det som gav störst rubriker var att de släppte en helt ny serie med digitaltrummor med "akustisk design" dvs djupa traditionella stommar.  

TD-27 - semiproffsmodellen
TD-27 är Rolands nya serie för semi-proffs-nivån och ersätter därmed TD-25 som varit en favorit under flera år. TD-27-serien utgörs nu av den nya trummodulen TD-27 och trumsetet TD-27KV. Trummodulen har en hel rad funktioner hämtade från flaggskeppet TD-50. Tidigare var det bara TD-50 som hade stöd för Rolands digitala trumpads men detta finner vi även på TD-27. Trumsetet TD-27KV levereras med den underbara digitalvirveln och riden som annars varit ett par av TD-50s främsta godbitar. 

Acoustic design
Det som var den stora skrällen var att Roland äntligen tagit steget och börjar leverera digitaltrummor som ser ut som vanliga akustiska trummor. Förutom traditionella stommar så har de även fått tunnare cymbaler. Roland kallar dessa "V-Drums Acoustic Design", förkortat VAD. Tre olika kit kommer att börja levereras med start i maj. VAD306 som är ett kompakt kit baserat på TD-17-modul, 18" bastrumma och med grundare pukor. VAD503 som har TD-27-modulen, 20" bastrumma, 14" digitalvirvel, 10" hängpuka och 14" golvpuka. 18" digitalride och 14" crashcymbal. Största modellen är VAD506 som, utöver det som VAD503 erbjuder, även har en 12" hängpuka och extra crashcymbal.

Nya trumpads
Som en del i lanseringen av VAD-serien så finns nu även lösa cymbaler och trummor att köpa för den som önskar.



Du hittar TD-27KV här >>>   ochdu hittar VAD-serien här >>>


 (TD-1 än instegsmodellerna, TD-17 utgör det breda mellansegmentet, TD-27 semi-proffs och TD-50 för proffs).

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.