Henrik

Meinl utökar Equilibrium serien

Matt Garstka och Meinl skapar magi ihop. Nu både ride och hi-hats i Equilibrium. Denna bloggpost skrevs ursprungligen 190819

Förra året så slog Meinl och Matt Garstka sina huvuden ihop och skapade den helt unika 20" Equilibrium Chinan. I år så slår de till igen och utökar Equilibrium serien med ett par helt unika 14" Hi-Hats. 

Alla som är välbekanta med herr Garstka vet nog om hans ypperliga sinne för precision och mångsidighet, vilket speglar sig oerhört bra i både hans Equilibrium China och Hi-Hats. I det här projektet så har Meinl verkligen siktat på att skapa otroligt mångsidiga cymbaler som fungerar till mer eller mindre all musik både live och i studion. Kolla bara på Matt själv. Han spelar allt från Gospel och Jazz till det mest extrema av progg-metal med hans band 'Animals As leaders'. Även namnet är en väldigt tydlig indikation på det här målet då Equilibrium rent bokstavligt talat översätts till "Balans". 


Med Equilibrium Hi-Hatsen så var Matt Garstka ute efter speciellt fyra särskilda karaktärsdrag: Ett bra och tydligt "chick" ljud (alltså att slå ihop hattarna med foten), ett washigt eller "sloshigt" öppet ljud och en tydlig stock definition, både när man spelar med toppen och med kanten av stocken. För många så anses nog detta som en Hi-Hat som bara skulle finnas i ens vildaste drömmar, men efter mycket experimentering så har de lyckats! Det finns nog inget de inte har har gjort med dessa Hi-Hats. De har borrat, de har sandblästrat, de har svarvat och vissa ytor är helt obehandlade. De har verkligen gjort allt!

Matt Garstka hi-hatten hittar du här >>>


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.