Henrik

Mapex olika hardware-serier

Mapex har numera ett väldigt bra sortiment av hardware som imponerat på oss. De har flera serier så vi har tagit hjälp av generalagentens Mapex-expert för att ge en enkel översikt. Fråga oss gärna om du är intresserad av Mapex!

Genomgång av Mapex olika hardware-serier. Här är en snabbgenomgång av Mapex fyra olika stativ- och pedalserier.

 

Lätta & nätta stativ med dubbelstagade ben. Tredelat bomstativ med lättrad bom och fintandad tilt. Pedalerna är stabila och lättspelade med bottenplatta, enkelkedja och vändbar klubba. Rekommenderas varmt till digitaltrumset.

 


Robusta stativ med dubbelstagade ben och konkav benbas. Bomstativet har fintandad tilt och hideaway-bom och kan användas som ett rakt cymbalstativ. Hi-hatstativet har justerbar fjäder för en bra spelkänsla oavsett vilka hi-hatcymbaler du har. Pedalerna har dubbelkedja, bottenplatta och vändbar klubba. Riktigt robusta och lättspelade.

 


Stativ i proffskvalité till budgetpris! Hi-hatstativet har Vridbar benbas, Memory Lock, Quicklock på clutchen och Direct-pull-chain-drive som är en utväxling som gör stativet otroligt lättspelat. 

Virvelstativet har kultilt som sitter på en fintandad tilt vilket ger fantastiska justeringmöjligheter. 

Bomstativet har memorylocks, hideaway-bom och kan användas som rakt cymbalstativ samt rejäla gummifötter. Tilten under cymbalen är steglös och justeras med ett enkelgrepp, toppen har vändbara washers och låsbart quicklock. 

 Pedalerna har dubbelkedja, hoop clamp som skruvas åt från sidan, bra fjäderupphängning med ett kullager och utbytbara vikter i den vändbara klubban. Levereras med softbag.

 


Falcon är en beryktad top-of-the-line-serie!

Här är Mapex värstingmodeller som håller absoluta toppklass. Hi-hatstativet har en benbas med två ben som är löstagbara ben så du inte behöver välja om du ska ha ett vanligt eller ett No Leg-stativ. Fjädern är justerbar och dom rejäla gummifötterna har utfällbara spikes. När du fraktar stativet finns en lastsäkring för fotplattan så den inte kastas runt i stativcaset. Hi-hatclutchen har vändbara washers och låsbart quicklock. 

Virvelstativet har en centrerad kulled vilket ger ökad stabilitet och gör stativet mera lättplacerat. Justeringsmöjligheterna är med kula otroliga. Även på detta stativ har gummifötterna utfällbara spikes och du finner även ett memory lock för höjdjusteringen. Du kan sänka centrumröret i benbasen och på detta sätt kunna sänka stativet ytterligare. Detta i kombination med den centrerade tilten gör detta stativ utmärkt till djupa och tunga virveltrummor. Ännu en gång behöver du inte välja modell utifrån ett unikt behov utan Falcon har flera olika sidor. 

 Pedalerna är kända över hela världen som en lättspelad, pålitlig och kraftfull bastrumpedal. Levereras original med en dubbelkedja, rem och direct drive-länk finns att köpa till som tillbehör. Ställningen är något smalare än vad man är van med. Detta för att förenkla placeringen av pedalen, speciellt dubbelpedal bredvid hi-hat. Klubban är vändbar med utbytbara vikter, på bottenplattans gummiklädda undersida finns en kardborreplatta som man kan skruva dit om man vill ha den. Fjäderupphängningen har två leder med kullager och låsbar justeringsskruv. Levereras med semi-hardcase.

Vad är skillnaden på dom olika serierna?

Här kan ni se vad som adderas på från en serie till nästa hos alla olika modeller.

Hoppas detta var till någon hjälp i din jakt på nytt hardware till ditt trumset.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.