Henrik

Mapex 600 - En serie du inte ska missa

Söker du efter nytt hardware till dina trummor? Mapex 600-serie är otroligt prisvärda trumstativ av god kvalité, med behaglig vikt och robust konstruktion. Vi skulle kunna sträcka oss så långt att vi vågar säga att dessa stativ är bäst i test i denna prisklass. Serien är lagom stor och har alla dom vanligaste trumstativen som hi-hatstativ, virvelstativ, cymbalstativ, trumpallar samt både enkel bastrumpedal och en dubbelpedal.

Gemensamt för samtliga stativ i serien är att dom har dubbelstagade ben. Det ger en tyngre benbas utan glapp och detta är en förutsättning för att dina trummor och cymbaler ska stå still och stabilt även vid intensivt trumspel. Den generella vikten på 600-serien är behaglig så att din hardwarebag inte ska bli för tung att bära på när du är ute på turné. Kvalitén hos Mapex 600-serie är så bra att du kan ha dem till ditt trumset under många, långa år. Som alltid är Mapex ett bra alternativ som kombinerar ett trevligt pris med en bra och pålitlig produkt.

Här nedan går vi igenom dom olika modellerna du finner i denna serie trumstativ.

Trumpallar

Serien har i dagsläget tre olika trumpallar, samtliga har steglös höjdjustering vilket är ett måste för att du ska kunna hitta den viktiga sittställningen som passar dig perfekt. Sitter man för lågt när man spelar blir man mindre rörlig och riskerar kramp, sitter man för högt så sitter man inte stabilt på pallen och balansen blir då sämre vilket kan hämma trumspelet. Så därför är det otroligt viktigt att du kan justera din trumpall steglöst så du kan finns den, för dig perfekta sitthöjden.

Trumstol Mapex T660

Modellen har en rund sits klädd i svart vinyl med en fast stoppning och höjdjustering av snurrmodell. Sitsen är 13” i diameter samt 2,5” tjock och passar dig som vill ha en fast sits men som inte känns hård. Snurrjusteringen ger en snabb och säker höjdjustering och passar utmärkt bakom trumsetet där flera olika trummisar spelar och höjden ändras ofta. Höjden är steglöst justerbar mellan 44,5cm och 55,9cm.


Trumstol Mapex T670

Den runda sitsen är klädd i vinyl och är 14” i diameter samt har fått en rejält tilltagen tjocklek på hela 4”. Så detta är pallen för dig som gillar att sitta extra mjukt och skönt när du spelar trummor. Underredet med stabila dubbelstagade ben har en steglös justering med memory lock så du som packar upp- och ned dina trummor ofta snabbt och enkelt ska kunna montera ihop din trumpall med exakt samma höjdinställning som tidigare. Du kan justera höjden steglöst från 49,5cm till 64,5cm.

Trumstol Mapex T675

Samma underrede som T670 men med en vinylklädd sits som är sadelformad. En trumpall med format säte gör att du kan sitta längre bak på sitsen vilket gör att du sitter extra stabilt med tyngdpunkten på en bred och fast sits men får öppet under låren vilket ger en friare och lättare spelkänsla. Höjden på T675 är steglöst justerbar mellan 48,3cm och 63,5cm.

Enkelpedal Mapex P600

Lättspelad och följsam bastrumpedal med bottenplatta för ökad stabilitet. P600 drivs med dubbelkedja vilket stabiliserar pedalen i sidled samt ger den ett rappt svar med bra kraft för ett baskaggesound med tydlig punch. Klubban som sitter på är vändbar med en sida i filt och en i plast. Filtsidan ger ett något mjukare och mera traditionellt sound i din bastrumma medans sidan med en plastyta ger ett blött och extra distinkt bastrumsound med mycket attack och anslag. Denna sida passar dessutom utmärkt om du spelar på digitala trummor.

Dubbelpedal Mapex P600TW

Trumpedal för dig som inte vill eller har plats för dubbla bastrummor. Robust och lättspelad dubbelpedal med bottenplatta både på huvud- och slavpedalen. Båda pedalerna har spikes att skruva ner i trummattan för att pedalerna ska stå helt still vid spel. Länkarmen som går mellan dom två trumpedalerna har kardanknutar av bra kvalité för en snabb och exakt respons. Pedalen drivs med dubbelkedja. Detta gör den inte bara stabilare i sidled utan ger även en blixtsnabb respons med mycket kraft så du får ett bra tryck i din bastrumma. Baskaggeklubborna är vändbara med en sida i filt och en i plast för två olika sound.

Bomstativ Mapex B600 Stativ med bom till cymbal. 

Bommen gör det lättare att placera din cymbal där du vill ha den. B600 är ett stabilt cymbalstativ som klarar en tyngre ridecymbal, en större crashcymbal eller en stor chinacymbal. Bommen är lättrad för ett säkert grepp och stativet är av tredelad modell vilket gör att man får ett cymbalstativ med en lägre lägsta höjd än ett tvådelars stativ har. Bommen är av hideaway-typ vilket innebär att du kan köra ner den inuti stativets rör och på detta sätt få ett rakt cymbalstativ. Perfekt för dig som i vissa situationer vill ha ett bomstativ och i andra ha ett rakt cymbalstativ. Detta är även mycket praktiskt när du ska frakta ditt trumset då stativet kommer att ta betydligt mindre plats i packningen. Dom dubbelstagade benen har en konkav form för ytterligare stabilitet samt för en enklare placering.

Virvelstativ Mapex S600

Stabilt stativ till din virveltrumma. Dom dubbelstagade benen gör att trumman står stabilt även vid hårt spel. S600 har en fintandad tilt så du kan vinkla virveln i små steg och den låser trumman i ditt valda läge med ett säkert grepp. Dom rejäla gummifötterna gör att stativet står säkert på din trummatta.

Hi-hatstativ Mapex H600

Kedjedrivet hi-hatstativ med fantastisk stabilitet. Fjädertrycket är justerbart så du kan hitta ett bra och behagligt svar som passar dig oavsett överlockets vikt. Den konkava benbasen gör stativet både stabilare och mera lättplacerat.

Bomstativen, hi-hatstativen och virvelstativen i Mapex 600-serie finns både som traditionellt kromade och i en häftig svart finish för dig som vill ha lite extra cool look på ditt trumset.

Söker du bra och prisvärda stativ till dina trummor så kan vi varmt rekommendera Mapex 600-serien.

Du hittar hela serien med Mapex 600 här >>>


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.