Henrik

Jämförelse av ATVs moduler aD5 och xD3

Trummodulen som medföljer EXS-trumseten heter xD3 och är en nedskalad version av succén aD5 men vad är skillnaderna? Vi har svaret :) Denna bloggpost skrevs ursprungligen 190909

Utvändigt är aD5 och xD3 ganska lika varandra. Såväl aD5 och xD3 levereras med 5st preset-kit. Båda moduler kommer med erbjudande om att ladda ned ett antal extra ljud/kit kostnadsfritt från ATVs ljudbibliotek.

Programvaran har, i skrivande stund, faktiskt några riktigt bra funktioner som bara stöds av xD3. Funktionerna är inbygd metronom, möjlighet att lägga in egna backingtracks/samplingar, möjlighet att spela in ditt trumspel direkt i modulen samt en indikator som du kan se hur "bra" timing du har när du spelar. Det är nog inte en orimlig gissning att aD5 får samma funktioner inom kort. 

Den stora skillnaden är att aD5 har möjlighet att ladda ned enskilda ljud från ATVs "sound store" medan xD3 är begränsad till att ladda ned hela kit (dvs ljuduppsättningar för ett helt kit). 

När man tittar på baksidan av modulen så är skillnaderna relativt små men viktiga. xD3 har utrustats med en 5-pin midi-kontakt vilket aD5 saknar men eftersom aD5 är flaggskeppet så har den ett par viktiga fördelar istället. xD3 har en ingång för extra cymbal (crash 3) medan aD5 har två extraingångar som kan användas både för cymbaler och pukor. aD5 har "ATV Link" vilket vi hittills inte sett något användningsområde för men ATV menar att den porten kommer att kunna användas för mycket spännande områden i framtiden. Nedan hittar du en jämförelsetabell för de två modulerna.

Jämförelsetabell av trummodulerna aD5 och xD3

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.