Henrik

It needs more Cowbell

Efter 3 år av research och produktutveckling så kommer nu Mike Johnston och gänget på Meinl ut med den innovativa Groove Bell koklockan! Denna bloggpost skrevs ursprungligen 191122

Mike Johnston Groove Bell, Meinl MJ-GB

Man kan aldrig få för mycket koklocka! Efter 3 år av research och produktutveckling så kommer nu Mike Johnston och gänget på Meinl ut med den innovativa Groove Bell koklockan!  Kan det vara nästa steg i koklockans utveckling?

Ja, om det är nästa steget i utveckling är ju helt upp till er själva men det är svårt att förneka att Meinls nya Groove Bell faktiskt lägger väldigt mycket nytt på bordet för vad man kan få för ljud ur en koklocka. Många kan nog hålla med herr Johnstons om att de flesta koklockor på marknaden idag antingen hamnar i kategorin "Rock" som dominerar ljudbilden, eller "Standard" klockan som inte alltid känns hemma. Mike ville ha något mer mitt emellan. Något som limmar ihop sig fint och känns som en naturlig del av trumsettet. 

Som många andra så brukade även Johnston ofta tejpa sina klockor för att t.ex dämpa alla övertoner. Det är inte riktigt att rekommendera då det är svårt att bli av med den dämpningen när väl tejpen har varit på. Lite lim kommer i många fall sitta kvar och dämpa trots att tejpen är borta. Den naturliga lösningen var då självklart att använda sig av Meinls egna MCT - Cymbal Tuners. Två magneter som man sättar på klockan (eller cymbaler) för att drastiskt ändra karaktären av klockan och få bort de där ilande övertonerna. 


Meinls Cymbal Tuners hittar ni här >>>

Nåväl, ingen beskriver nog möjligheterna av Meinls Groove Bell som Mike Johnston själv. Kika på videon här nedan för att se om den här klockan kan vara något för dig: Mer info kan ni även hitta på produktsidan här >>>



JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.