Henrik

Äntligen direct-drive från Tama!

Pedal-trenden under senaste åren har varit att gå från kedja till direct-drive. Nu äntligen har Tama släppt sin modell och som vanligt är den grym. Denna bloggpost skrevs ursprungligen 190731

Många har undrat varför en så stor pedal-tillverkare som Tama inte släppt någon direct-drive trots att efterfrågan funnits under många år. Svaret var troligtvis att bytet av kraftöverföring inte bara är att kasta bort kedjan och ersätta med ett stag men när Tamas ingenjörer fått jobba med problemet några år så blev resultatet fantastiskt!

Dyna-Sync heter direct-drive-modellerna och har släppts som enkelpedal och dubbelpedal. Tama menar att de lyckats uppnå perfekt balans mellan kraft, snabbhet och spelkänsla genom att skapa en exakt positionering av kontaktpunkterna mellan kam, direktlänk och fotplattan. Att den känns riktigt bra är det ingen tvekan om. En riktigt smart grej är att de valt att använda två separerade länkar istället för en. Det ger mycket bättre stabilitet i sidled (ungefär som skillnaden mellan enkel och dubbelkedja).

Cobra-coil, dvs en fjäder som sitter under fotplattan och snabbar upp returen av fotplattan, har funnits på Cobra-pedalerna länge men på Dyna-sync har den gjorts 50% styvare. 

Du hittar Dyna-Sync-pedalerna här >>>

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.