Henrik

Alesis Strike äntligen på väg

Nu är Alesis Strike Pro och Zone äntligen på väg till Europa. Här kan du läsa mer om Alesis flaggskepp och de olika paketen som erbjuds Denna bloggpost skrevs ursprungligen 170524

Uppdaterin 4/7 Trummorna finns nu i butiken. 

Uppdatering 30/6: Äntligen (igen), tummorna har anlänt Sverige. Vi har dem hos oss på måndag eller tisdag.

Uppdatering 21/6: Tyvärr har vi informerats om ännu en försening. Vi väntar besked om när leveransen ska anlända.Väntan på Alesis Strike har varit lång. Digitaltrummorna, som är Alesis flaggskepp, presenterades redan i början på 2016 och fick enorm uppmärksamhet. Många har väntat ivrigt på att Alesis Strike men först nu, i maj 2017 är de äntligen på väg till Europa. Till Sverige beräknas de anlända den 20:e juni. Alesis Strike innebär en massa nyheter och unika egenskaper. 

Alesis Strike skiljer från mängden med sina stora röda trummor med klassiska beslag. Det är faktiskt riktiga trumstommar i trä med gnistrande röd trumklädsel och kromade stämhus. Allt är monterat på kraftigt rack i kromad aluminium. Som trummis möts man av den överskådliga trummodulen med en stor färgskärm. Alesis strike är inte bara vackert att se på, det har också en trummodul med helt ny teknologi som utlovar en spelupplevelse utöver det vanliga. 

Mängder av ljud och möjlighet att bygga egna
Trummodulen är proppfull med samplingar och färdigkonfigurerade kit men skulle du ändå inte vara nöjd så går det att bygga nya kit med dina egna samplingar. Allt styrs enkelt från en dator. Trummodulen har även möjlighet att sampla ljud från externa källor. Har du förresten sett att alla trummor har en justeringsratt? Den justerar trummans känslighet vilket gör att du väldigt snabbt kan göra dina justeringar. 

Vad ingår?
Precis som hos de flesta trumset som inte riktar sig till nybörjare så får man själv komplettera med bastrumpedal och hi-hat-stativ efter sin egen smak. Glöm inte att skaffa hörlurar som är anpassade för digitala instrument dvs de ska klara snabba "transienter". Alesis är faktiskt så pass generösa att de inkluderar ett virvelstativ i paketet och ett 8GB SD-minneskort.

Vilka modeller av Strike finns?
Det finns två modeller av Strike, det är Alesis Strike Zone och Alesis Strike Pro. Pro är den stora modellen som inkluderar allt men vill du börja med något mindre så finns Alesis Strike. Trummorna kan uppgraderas med expansionskit och blir då tillsammans ett Alesis Strike Pro. 

Det är ingen tvekan om att Alesis vill ta upp kampen med Roland om semiproffs-segmentet. Där tävlar Strike mot Roland TD-25KV och TD-30K. Vi får se hur kampen utvecklas. 

Alesis Strike Pro och Alesis Strike Zone hittar du här


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.